Traumasporen

Traumatische gebeurtenissen horen bij het leven. Trauma is echter een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd, niet enkel omdat het een grote rol speelt bij slachtoffers van ongelukken en misdrijven, maar vooral ook door de catastrofale uitwerking van minder zichtbaar maar veelvoorkomend huiselijk geweld, seksueel misbruik, mishandeling en verwaarlozing. Dergelijke ervaringen laten sporen achter in de gedachten, gevoelens en zelfs de fysieke gesteldheid van degenen die ze ondergaan. Bovendien geven getraumatiseerde personen hun stress vaak door aan hun partners en hun kinderen.

In dit boek geeft gerenommeerd traumadeskundige prof. dr. Bessel van der Kolk een verrassend helder inzicht in de effecten van traumagerelateerde stress en legt hij uit hoe die stress letterlijk de bedrading van onze hersenen verandert - met name in de gebieden die in dienst staan van het ervaren van plezier, betrokkenheid, controle en vertrouwen. Gebaseerd op het reguleren en synchroniseren van lichaam en geest door middel van yoga, mindfulness, meditatie, neurofeedback en andere methoden toont hij mogelijkheden voor herstel. Hiermee biedt hij een wetenschappelijk bewezen alternatief voor medicatie en traditionele cognitieve gedragstherapie - en een nieuwe manier om dat wat verloren ging weer terug te winnen.

Oorspronkelijke titel: The Body Keeps the Score


Prof. dr. Bessel van der Kolk werkt al meer dan dertig jaar met getraumatiseerde mensen en is een baanbrekend onderzoeker en een van 's werelds meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van traumagerelateerde stress. Hij is oud-voorzitter van de International Society for Traumatic Stress Studies, professor in de psychiatrie aan de Boston University Medical School, en medisch directeur van het Trauma Center at JRI in Brookline, Massachusetts. Hij heeft gedoceerd aan universiteiten over de gehele wereld.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 39,50 euro
Auteur(s)Kolk, Bessel van der
TaalNederlands
ISBN9789463160315
Verschenenapril 2016
Mediumpaperback