Basismethodiek psychosociale hulpverlening

ervaringsgericht oplossingsgericht systeemgericht

  • Sjoerd de Vries R. Bouwkamp
€ 47,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
De actuele opgave van de psychosociale hulpverlening door het Maatschappelijk werk is complex. Zowel nieuwe doelgroepen als nieuwe werkvormen als nieuwe maatschappelijke opdrachten bepalen de inhoud en manier van werken. Nieuwe wetenschappelijke inzichten in wat werkt maken verder duidelijk dat het methodisch handelen maar van geringe invloed is op het resultaat van de hulp. Het blijken de zogenaamde Common Factors te zijn die maken dat de hulpverlening helpt, de belangrijkste ervan de cliënt, de hulpverlener en hun relatie worden uitgebreid besproken. Het gaat daarbij om empowerment van zowel de hulpverlener als de cliënt. Na een grondige analyse van de maatschappelijke ontwikkelingen, de cliënten en het doel van het maatschappelijk werk, beschrijft het boek de diverse fasen van de hulpverlening. Het laatste hoofdstuk gaat over multiprobleemgezinnen en outreachend werken.

In 1992 verscheen Psychosociale hulpverlening in het maatschappelijk Werk (S. De Vries en R. Bouwkamp). Dit boek bouwt voort op de daarin beschreven ervaringsgerichte en systeemgerichte werkwijze maar breidt die uit met oplossingsgerichte interventies, zodat er een completere methode ontstaat, waarin het doel van het Maatschappelijk Werk empowerment beter tot zijn recht komt.

Dit is een uiterst praktisch boek, het geeft de hulpverlener concrete aanwijzingen hoe te handelen in de verschillende fasen van de hulpverlening. De vele, uitgebreide praktijkvoorbeelden geven de lezer daad - werkelijk inzicht in hoe de psychosociale hulpverlening in de dagelijkse praktijk er uit ziet
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2008
ISBN 9789031352432
Serie Methodisch werken
Verschijningsdatum 29 sep. 2008
Omvang 438
Auteur(s) Sjoerd de Vries R. Bouwkamp
Bindwijze Gebonden
Taal Nederlands

Scroll to top