Blijf van mijn mama af!

  • Alicia F. Lieberman Chandra Gosh Ippen
€ 33,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
  • Verwacht 13 september 2019
Bekijk online exemplaar
E-mailadres
Informatie
Beschrijving
Dit boek is een handleiding voor ouder-kindpsychotherapie (CPP, child-parent psychotherapy). Het richt zich op therapeuten die zeer jonge kinderen (0 tot 5 jaar) behandelen die geweld of een ander trauma hebben meegemaakt. Het boek geeft theoretische achtergrond vanuit de psychoanalyse, de hechtingstheorie en de ontwikkelingspathologie. Ook geeft het voorbeelden van toe te passen interventies.

Blijf van mijn mama af! laat zien dat kind-ouderpsychotherapie een waardevolle behandelvorm is voor jonge kinderen die getuige of slachtoffer zijn (geweest) van huiselijk geweld. De therapie kan ook worden toegepast bij andere vormen van trauma zoals emotionele, lichamelijke en seksuele mishandeling, blootstelling aan geweld, ernstige verwondingen, pijnlijke ziektes en medische procedures. De beschreven therapie is evidence based en nadrukkelijk gericht op de relatie met de ouders of verzorgers van het kind. Hierbij is veel aandacht voor veiligheid en vertrouwen tegenover gevaar en angst.

Van alle interventies worden voorbeelden gegeven aan de hand van vijf uitgebreide casussen en in de vorm van vele kortere vignetten.

Deze, uit het Engels vertaalde uitgave is een tweede, herziene druk van Don’t hit my mommy! 

Productdetails
Uitgavejaar 2019
ISBN 9789036821759
Verschijningsdatum 13 sep. 2019
Editie 1
Auteur(s) Alicia F. Lieberman Chandra Gosh Ippen
Taal Nederlands

Scroll to top