Community Reinforcement Approach

  • H.G. Roozen Robert J. Meyers Jane Ellen Smith
€ 39,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Dit boek geeft behandelaren in de verslavingszorg een praktische aanpak voor de behandeling van iedereen met alcohol- of drugsproblemen: de Community Reinforcement Approach (CRA). Deze methode kan daarnaast ook gebruikt worden bij gedragsverslavingen als (online) gokken en gamen.

Het beschrijft gedetailleerd hoe de CRA-methodiek in de behandelpraktijk is toe te passen bij ouderen, volwassenen, alsook adolescenten. Het boek is gericht op de toepassing in een poliklinische of ambulante setting, maar kan óók gebruikt worden in een andere klinische omgeving.

In deze tweede herziene editie van Community Reinforcement Approach – Handleiding zijn ook CRA-procedures voor adolescenten en jongvolwassen (ACRA) opgenomen. Het boek is verder geheel herzien op basis van nieuwe, veelbelovende wetenschappelijke inzichten.

Voor iedere CRA-procedure is een checklist aanwezig om alle noodzakelijke onderdelen aan bod te laten komen. Zo kan de behandelintegriteit worden bewaakt. Daarnaast zijn de CRA-formulieren die binnen de procedure(s) worden gebruikt waar nodig toegevoegd, en in een aantal gevallen vereenvoudigd.

De Community Reinforcement Approach bestaat uit een handleiding voor de therapeut en een apart werkboek voor de cliënt. Dit werkboek kan gebruikt worden als aanvulling op de CRA-behandeling maar cliënten kunnen hier ook zelfstandig mee aan de slag.

Hendrik G. Roozen, Ph.D is verbonden aan het Center on Alcoholism, Substance Abuse, and Addictions (CASAA) van de Universiteit van New Mexico, Albuquerque (VS). Tussen 2012 en 2016 was hij als bijzonder hoogleraar verbonden aan het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van Tilburg University (TRANZO).

Robert J. Meyers, Ph.D. is directeur van Robert J. Meyers, Ph.D. & Associates en Research Associate Professor Emeritus in Psychology aan het Center on Alcoholism, Substance Abuse and Addiction (CASAA) van de Universiteit van New Mexico, Albuquerque (VS).

Jane Ellen Smith, Ph.D. is hoogleraar Psychologie aan de Universiteit van New Mexico, Albuquerque (VS). Ze heeft onderzoek en klinisch werk gedaan met behulp van (Adolescent) - CRA (Community Reinforcement Approach) en CRAFT (Community Reinforcement and Family Training).


Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2022
ISBN 9789036827140
Verschijningsdatum 5 mei 2022
Editie 2
Auteur(s) H.G. Roozen Robert J. Meyers Jane Ellen Smith
Taal Nederlands

Scroll to top