DSM-IV patientenzorg

diagnostiek en classificatie van psychische stoornissen voor de geneeskunde

€ 25,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

'DSM IV' is een begrip in de gezondheidszorg en bijna iedereen die daar in werkzaam is, kent de 'Beknopte handleiding' met de diagnostische criteria van de DSM.

Omdat het gaat om een van huis uit psychiatrische handleiding, is het voor niet-psychiatrisch geschoolden niet altijd eenvoudig de DSM-IV in de praktijk adequaat te hanteren en tot de juiste diagnose te komen. Dat is des te zorgelijker, omdat veel patiënten met psychiatrische stoornissen eerst in de eerstelijnszorg terechtkomen. Wordt daar dan niet de juiste diagnose gesteld, dan komt men ook aan de vereiste behandeling niet toe. Dit boek is dan ook geschikt voor allen in de gezondheidszorg die geen psychiatrische achtergrond hebben. 

Deze vertaling wordt ingeleid door prof. dr. H. Lamberts, hoogleraar huisartsgeneeskunde en lid van de internationale werkgroep die de originele 'DSM-IV Primary Care version' ontwikkelde.

Doelgroep: artsen (huisartsen, internisten, kinderartsen, gyneacologen, neurologen, chirurgen en dermatologen) en anderen betrokken bij patiëntenzorg of daarvoor in opleiding.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 1996
ISBN 9789026514616
Verschijningsdatum 2 nov. 1996
Editie 2
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top