Ego's en andere ongemakken

psychologie van alledaagse menselijke eigenaardigheden

  • Roos Vonk
€ 7,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
We herkennen vaak wel de opgeblazen ego’s van anderen, maar niet die van onszelf. Treffend beschrijft Roos Vonk de dwalingen van de menselijke geest, zoals de illusie dat je later wél tijd hebt, waarom seks op economie lijkt, waarom slijmen werkt, hoe machtige mensen hun realiteitszin verliezen, hoe bonussen het ego behagen en de wijsheid ondermijnen, waarom politici discussiëren over besluiten die ze allang genomen hebben, waarom mensen volharden in onbeantwoorde liefdes, waarom brainstormen effectief líjkt maar het niet is, waarom ‘jezelf zijn’ zo moeilijk is, en vele andere herkenbare psychologische verschijnselen uit het dagelijks leven.
Met haar brede kennis van zaken en inzicht in de menselijke natuur houdt ze de lezer een ontnuchterende spiegel voor en laat ze zien: je bent net als iedereen. Ze doet dat zo verfrissend en luchthartig dat iedere lezer zijn menselijke gebreken met alle plezier zal herkennen. Dit boek is gebaseerd op haar veelgelezen columns voor Psychologie Magazine en Intermediair, waarover lezers al jaren zeer enthousiast zijn.
‘Roos Vonk ontneemt mensen hun illusies, maar ze doet dat op troostrijke wijze.’ Peter ter Horst, hoofdredacteur Intermediair.
Roos Vonk is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is zij freelance trainer en adviseur. Ze heeft ruime ervaring met coachen en adviseren, en weet haar inzicht in alledaagse strubbelingen feilloos te integreren met wetenschappelijke kennis over de menselijke natuur.
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2009
ISBN 9789055946952
Verschijningsdatum 12 nov. 2009
Omvang 188
Editie 1
Auteur(s) Roos Vonk
Bindwijze Gebonden
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Praktijkboek gedragstherapie Deel 2 Handboek voor cognitief gedragstherapeutisch werkers
€ 54,50
Applied Behavior Analysis: Pearson New International Edition
Applied Behavior Analysis: Pearson New International Edition John O. Cooper, Timothy E. Heron, William L. Heward
€ 48,23
Leven met ADD
Leven met ADD Sterre Hunvie
€ 18,50
Als je partner Asperger-syndroom heeft
Als je partner Asperger-syndroom heeft Maxine Aston René van de Weijer Stanneke Wagenaar
€ 18,95

Scroll to top