Encyclopedisch woordenboek van de psychologie

  • P. van der Ploeg
€ 60,70
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Dit encyclopedisch woordenboek is uniek voor het Nederlandse taalgebied. Met ruim 4500 woorden, termen, begrippen en namen uit alle onderdelen van de psychologie is dit naslagwerk het meest uitgewerkte in zijn soort. Daarnaast zijn meer dan 140 biografieën opgenomen van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de psychologie. Het vakgebied van de psychologie is immens uitgebreid. Daarom is een zorgvuldige keuze gemaakt. Ze is enerzijds ingegeven door het feit dat klassieke woorden en begrippen zoals uit de attributietheorieën, leer- en geheugentheorieën, de psychoanalyse en andere bekende psychologische theorieën nog altijd van groot belang zijn. Anderzijds zijn vele woorden en begrippen, zoals ME, SOA, AIDS, ADHD, Dementie enz., opgenomen waar ook het brede publiek steeds meer mee te maken krijgt.

Het gaat zoveel mogelijk uit van empirisch wetenschappelijk benaderingen binnen de psychologie. Verder is onderzocht welke woorden in de psychologie de laatste tien jaar actueel zijn geworden. Er is ook terdege rekening gehouden met het grote belang van de DSM-IV classificatie in de klinische psychologie, van motivatietheorieën en de actualiteit van woorden uit de cognitieve psychologie, neuropsychologie, cognitieve gedragstherapie en GZ-psychologie.

Dit woordenboek is bestemd voor wie beroepsmatig met psychologie te maken heeft zoals psychologen, psychotherapeuten, psychiatrisch verpleegkundigen en andere werknemers in de GGz maar ook voor iedereen die op zoek is naar de betekenis van termen uit de psychologie.
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2007
ISBN 9789044118483
Verschijningsdatum 6 sep. 2007
Omvang 608
Editie 1
Auteur(s) P. van der Ploeg
Bindwijze Gebonden
Taal Nederlands

Scroll to top