ESAT-screening van ASS op jonge leeftijd complete set

  • J. Buitelaar
€ 112,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Meet: symptomen van Autisme Spectrum Stoornissen
Leeftijdsbereik: (ontwikkelings)leeftijd 0 t/m 3 jaar
Afnameduur: ca. 10 minuten
Bestemd voor: consultatiebureau-artsen en verpleegkundigen, integrale vroeghulpteams, huisartsen, kinderartsen, logopedisten, fysiotherapeuten, GZ-psychologen, orthopedagogen en andere professionals die werken met jonge kinderen.
Kwalificatieniveau: 1 (geen psychodiagnostische scholing vereist)

De complete set ESAT-Screening van ASS op jonge leeftijd bestaat uit de Praktische handleiding voor signalering, screening en diagnostiek (incl. cd-rom), de Theoretische handleiding en Scoreformulieren (set van 50 stuks). De poster met zgn. Alarmsignalen voor in werk- en wachtkamer is separaat te bestellen.

De ESAT- Screening van ASS op jonge leeftijd biedt diverse handvatten waarmee professionals zich kunnen trainen in het herkennen en screenen van afwijkende gedragskenmerken die wijzen op de aanwezigheid van Autisme Spectrum Stoornissen bij specifiek jonge kinderen (0 t/m 36 maanden).

Het eerder stellen van de diagnose is van groot belang. Op jonge leeftijd is de ontwikkelingsachterstand die overbrugd moet worden kleiner en de plasticiteit van het brein groter dan op latere leeftijd. Bovendien verkort eerdere diagnostiek de periode van stress en onzekerheid die kinderen met ASS en hun ouders/verzorgen vaak doormaken.

De uitgave ESAT- Screening van ASS op jonge leeftijd heeft twee handleidingen. In de Praktische handleiding voor signalering, screening en diagnostiek wordt uitgebreid beschreven hoe ASS er op jonge leeftijd uitziet. Daarnaast worden er twee instrumenten gepresenteerd: de Alarmsignalen, waarmee kinderen met een verhoogd risico op ASS kunnen worden herkend en de screeningsvragenlijst ESAT (Screening of Autistic Traits Questionnaire), waarmee de ontwikkeling van een gesignaleerd kind uitgebreid kan worden beoordeeld en waarmee kan worden bepaald of het gesignaleerde risico aanleiding geeft tot doorverwijzing. De praktische handleiding bevat ook een cd-rom met videofragmenten die de uitingsvormen van ASS bij jonge kinderen en het gedrag uit de ESAT-items laten zien en verduidelijken. Voor potentiele verwijzers is een hoofdstuk opgenomen met gedetailleerde informatie over het diagnostisch proces en met contactgegevens van instanties waarnaar kan worden doorverwezen.

De Theoretische handleiding bevat een beschrijving van de ontstaansgeschiedenis en de psychometrische eigenschappen van de Alarmsignalen en de screeningsvragenlijst ESAT. De betrouwbaarheid, validiteit, sensitiviteit en specificiteit van de ESAT komen uitgebreid aan bod. Daarnaast wordt ingegaan op de bruikbaarheid van de instrumenten in de dagelijkse praktijk en wordt er een uitgebreide beschrijving gegeven van (de resultaten van) een regionale imlementatie van de onderdelen van de ESAT-uitgave.

ESAT Materialen:
- Complete Set ESAT Screening van ASS op jonge leeftijd
- Praktische handleiding voor signalering, screening en diagnostiek (incl. cd-rom)
- Theoretische handleiding
- Scoreformulieren (set van 50 stuks)
- Poster met Alarmsignalen
Inhoudsopgave
ESAT Materialen (Complete Set):

Praktische handleiding voor signalering, screening en diagnostiek (incl. cd-rom)
Theoretische handleiding
Scoreformulieren (set van 50 stuks)
Poster met Alarmsignalen
Productdetails
Uitgavejaar 2009
ISBN 9789031363407
Verschijningsdatum 1 jul. 2009
Editie 1
Auteur(s) J. Buitelaar
Taal Nederlands

Scroll to top