Executieve functies in de klas

Maak leren sterk - 11 aanraders

  • Marcel van de Wiel
€ 23,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Neuropsychologie mag zich verheugen in een flinke belangstelling. Niet alleen in het onderwijs, maar overal in de maatschappij kom je uitwerkingen van neuropsychologische concepten tegen. Belangrijke nieuwssites brengen bijna wekelijks nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen vanuit de neuropsychologie. Dat betekent dat het een levende wetenschap is, die blijkbaar tot de verbeelding spreekt.

We willen graag verklaringen voor het gedrag van de mensen om ons heen. En natuurlijk gebruiken we de informatie graag om ons onderwijs te verbeteren. Als IB'er geef je tips die gestoeld zijn op goed onderzoek. 

Dit boek gaat nader in op een specifiek onderdeel van de neuropsychologie: de executieve functies. Er wordt een koppeling gelegd tussen de vaak stevige theorie met zijn vele modellen en de schoolpraktijk, die vraagt om handelen. Het boek geeft soms een nieuwe kijk op bestaand handelen en ook een aanzet tot nieuw of aangepast handelen. Het ondersteunt het nadenken over executieve functies op schoolniveau, maar wil vooral ook tools bieden om direct mee aan de slag te gaan op groeps- en leerlingniveau. Werken aan executieve functies werkt!

Marcel van de Wiel is orthopedagoog en docent bij Fontys OSO, met als aandachtsgebieden neuropsychologie, gedrag, autisme, handelingsgericht werken en ICT. Voorheen was hij werkzaam als leerkracht en later als orthopedagoog in het speciaal onderwijs.

Productdetails
Uitgavejaar 2016
ISBN 9789463170093
Verschijningsdatum 11 mrt. 2016
Omvang 100 p.
Auteur(s) Marcel van de Wiel
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
How we decide
How we decide Lehrer, Jonah
€ 11,20
Brain and Behavior
Brain and Behavior Bob Garrett
€ 56,40
Oxford Handbook of Human Action
Oxford Handbook of Human Action Morsella, E.; Bargh, J.A.; Gollwitzer, P.M.
€ 50,30

Scroll to top