Gehechtheid in psychotherapie

  • Jolien Zevalkink
€ 52,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Onderzoek naar gehechtheid heeft een schat aan kennis opgeleverd over ouder-kindrelaties, psychische stoornissen en veranderingsprocessen. De gehechtheidstheorie is het dominante paradigma geworden in de hedendaagse ontwikkelingspsychologie. Geen enkele andere theorie vertelt ons meer over hoe we worden wie we zijn.

In dit baanbrekende boek vertaalt David Wallin de belangrijkste bevindingen van het gehechtheidsonderzoek in een therapeutisch model dat draait om drie thema’s: de gehechtheidsrelatie van de patiënt met de therapeut, de non-verbale dimensie, en het transformerende effect van reflectie en mindfulness.

Gehechtheid in psychotherapie begint met een overzicht van de literatuur over gehechtheid en integreert de inzichten van de gehechtheidstheorie met neurowetenschappen, traumaonderzoek, relationele psychotherapie en de psychologie van mindfulness. Vervolgens zet Wallin zijn model uiteen, dat hij illustreert met levendig beschreven voorbeelden die nieuwe inzichten bieden in de rol van de therapeut en de behandeling van onder andere depressie, angst, relatieproblemen en suïcidaliteit.

David J. Wallin is klinisch psycholoog met een eigen praktijk in Californië.

‘Verplichte en dankbare leesstof voor iedere psychotherapeut’ – Daniel Goleman

‘Complexe concepten worden zorgvuldig uit de doeken gedaan en briljant geïllustreerd met klinische voorbeelden’ – Peter Fonagy
Review
‘Verplichte en dankbare leesstof voor iedere psychotherapeut' - Daniel Goleman ‘Complexe concepten worden zorgvuldig uit de doeken gedaan en briljant geïllustreerd met klinische voorbeelden' - Peter Fonagy
Productdetails
Uitgavejaar 2010
ISBN 9789057123023
Verschijningsdatum 1 mrt. 2010
Omvang 418
Redactie Jolien Zevalkink
Editie 1
Auteur(s) David Wallin Peter Diderich
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top