Handboek Counseling

aanpak van functioneringsproblemen vereenvoudigen

  • Gert van Veen
€ 41,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
"Hoe kan het functioneren van cliënten worden verbeterd en de doelmatigheid worden vergroot? 'Handboek counseling' geeft nieuwe methodische antwoorden die hun oorsprong vinden in de dagelijkse praktijk van de hulpverleners en begeleiders. Dit handboek zet een nieuwe standaard neer voor het werken met cliënten die te maken hebben met functioneringsproblemen.

De counselingmethodiek in dit boek is in diverse opzichten uniek. Allereerst omdat de methodiek gebaseerd is op praktijkervaringen van counselors. Hierdoor is het geen ¿laboratoriummodel¿, waarvan in de praktijk nog moet blijken wat de effecten en resultaten zijn. Bovendien is de methodiek specifiek afgestemd op de gezonde mens met functioneringsproblemen. De ideeën, visies en instrumenten zijn hierop afgestemd en zijn niet afkomstig uit de psychiatrie of de ziekteleer. De methodiek is in Nederland ontstaan en ontwikkeld zodat er geen ¿vertaalfouten¿ uit een andere cultuur in voorkomen. Tot slot is de methodiek actief, uitdagend en doelgericht, waarbij de cliënten steeds de verantwoordelijkheid voor hun (niet-)functioneren en het veranderingsproces dragen.

'Handboek counseling' is een praktisch handboek voor maatschappelijke dienstverleners, maatschappelijk werkers, psychosociaal werkenden en zij die hiervoor in opleiding zijn. Daarnaast is het boek onmisbaar voor coaches die een verdieping willen aanbrengen in hun vak door counseling toe te voegen aan hun werkzaamheden.

Download hier het volledige functioneringsschema. In het boek wordt dit schema verder toegelicht.

Over de auteur
Gert van Veen is counselor, docent en trainer en heeft zich gespecialiseerd in het werken met taakgerichte groepen binnen diverse werksoorten. Hij is ruim 25 jaar actief in de hulpverlening en heeft al twintig jaar een eigen praktijk voor individuele en groepscounseling en relatietherapie. Gert van Veen schreef ook het boek Doorpakken, Handboek voor het werken met taakgerichte groepen.

Opleiding Counseling
Het Handboek Counseling vormt de basis voor de opleiding Counseling. Meer informatie over deze opleiding vindt u hier.

Gastlessen en lezingen/workshops
Gert van Veen verzorgt als gastdocent lessen op een opleiding, bijvoorbeeld over een of meerdere onderwerpen uit het Handboek Counseling. Ook geeft Gert van Veen lezingen en workshops in het hele land. Samen met de opdrachtgever wordt afgesproken welke onderwerpen aan bod dienen te komen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met PsychoWerk (020 - 3300 235 of info@psychowerk.nl)."
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2010
ISBN 9789023246992
Verschijningsdatum 2 sep. 2010
Omvang 263
Editie 1
Auteur(s) Gert van Veen
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top