Het is ADHD

alles over de kenmerken, diagnose, behandeling en aanpak thuis en op school

  • A. Paternotte, J. Buitelaar
€ 26,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

'Het is ADHD.' Dit wordt door ouders vaak gezegd met een toon van opluchting en bezorgdheid. De opluchting omdat het gedrag eindelijk een naam heeft en dus niet toegeschreven kan worden aan een verkeerde aanpak van de ouders. Bezorgdheid omdat er veel negatieve verhalen over ADHD de ronde doen en niet duidelijk is wat er in de toekomst kan worden verwacht. Uit die bezorgdheid ontstaat vaak een sterke behoefte aan informatie over ADHD en alles wat daarbij komt kijken - de behoefte aan een complete en overzichtelijke uitgave die als gids kan dienen in het woud van meningen en opvattingen over dit onderwerp.
'Het is ADHD' geeft opvoeders, ouders, leerkrachten en begeleiders van kinderen met ADHD een compleet overzicht van alle aspecten van ADHD. Van het verschijnsel ADHD, de eerste signalen, de diagnose, het behandelplan, de aanpak thuis, de aanpak opschool tot en met de vele vragen die er ontstaan over de medicatie.

Het is ADHD is een gezamenlijke uitgave van de vereniging Balans en Bohn Stafleu van Loghum. Balans is de vereniging van ouders van kinderen met leerontwikkelings- en gedragsstoornissen en telt inmiddels 25.000 leden, onder wie niet alleen ouders, maar ook veel beroepsdeskundigen.

Review
"Het is ADHD. Hoe moet het nu verder? In ieder geval dit boek kopen[...]. Dit boek is klasse." Nederlands Dagblad, 16 maart 2005
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2005
ISBN 9789031345649
Verschijningsdatum 1 feb. 2005
Omvang 191
Editie 1
Auteur(s) A. Paternotte, J. Buitelaar
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top