Je werk, je leven?

  • P. Nijs
€ 29,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Het lijkt erop dat de opdracht voor de mens om gezond te leven nooit zo groot was als bij het begin van de 21ste eeuw. Dagelijks worden we geconfronteerd met berichten over gezondheidsproblemen, depressies, relatieproblemen, verslavingen en zelfs een hoog zelfmoordcijfer. De oorzaken hiervan zijn divers en complex, maar een belangrijke factor in die verwikkelingen is de manier waarop mens en arbeid in onze hoogtechnologische Westerse samenleving van elkaar vervreemd zijn. Terwijl arbeid de mensen dient om een gelukkig en positief leven te kunnen leiden, lijkt hij hun levenskwaliteit voortdurend onder druk te zetten. In een wereld waarin relaties steeds vluchtiger en minder duurzaam worden, lijkt stress de trouwste levensgezel van de moderne man en vrouw, terwijl de geborgenheid van rituelen en symbolen geruisloos verdwijnt.

Ongezonde werk- en leefstijlen beschadigen de moderne man en vrouw steeds meer. De auteur gaat op zoek naar oplossingen voor deze problemen. Een daadwerkelijke preventie van de moderne gezondheidsproblemen vereist de ontwikkeling van een nieuwe visie op arbeid, namelijk als bezielend levenswerk. De moderne mens moet zijn gezondheid weer in eigen handen nemen. Daarvoor zijn levensenthousiasme en inspirerende bezieling nodig, als het tweespan voor een krachtdadige persoonlijkheid die de levensloop steeds verder ontplooit.

Dit boek richt eerst de aandacht op die gebieden die meestal buiten het traditionele arbeidsveld blijven, ook al leveren zij de bezielende energie om de betaalde job met arbeidsvreugde uit te voeren. Het levensgeluk van de mens gaat gebukt onder de tirannie van de effectiviteit; het ontplooit zich in het teken van de affectiviteit. Ontmoeting en verbondenheid zijn leefruimtes voor geluk en gezondheid. Acht relatieconcepten worden in hun dagelijkse eenvoud beschreven. Als leefpatronen zijn het gezondheidsstrategieën op de levensweg, die altijd ook een (om)weg is naar het geluk. Zij laten een mens de gezonde levenslust ervaren en ervan genieten.
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2009
ISBN 9789044124323
Verschijningsdatum 1 jun. 2009
Omvang 261
Auteur(s) P. Nijs
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Motiverende gespreksvoering
Motiverende gespreksvoering William R. Miller Stephen Rollnick
€ 38,99
Leven met pijn
Leven met pijn Karlein Schreurs
€ 29,50
Motiverende gespreksvoering
Motiverende gespreksvoering William R. Miller Stephen Rollnick
€ 48,99
De valstrik van het geluk
De valstrik van het geluk Robert Harris L. Berkhuizen Lieke Berkhuizen
€ 44,95
Gezondheidspsychologie bij patiënten
Gezondheidspsychologie bij patiënten L. Lechner C. Bolman I. Mesters
€ 63,50
Angstvrij
Angstvrij Robert .L. Leahy Robert L. Leahy Marijke van der Horst
€ 22,95

Scroll to top