Metacognitieve therapie voor jongeren met een piekerstoornis

  • Sophie Francken Tamara Luijer
€ 32,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
  • Verwacht 24 mei 2023
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
In dit boek wordt uitgelegd op welke manier metacognitieve therapie (MCT) kan worden toegepast bij  jongeren (12-18 jaar) waarbij een gegeneraliseerde angststoornis (GAS) is vastgesteld. 

Diverse recente onderzoeken tonen aan dat MCT effectiever lijkt te zijn dan cognitieve gedragstherapie (CGT) wanneer sprake is van een GAS, zowel bij volwassenen als bij kinderen/jongeren. Binnen MCT ligt de focus van de behandeling op het piekerproces in plaats van op de inhoud van de gedachten. Zowel binnen de MCT als in deze therapeutenhandleiding wordt veel gebruik gemaakt van metaforen en verschillende actieve werkvormen, waaronder gedragsexperimenten. Daarnaast is er binnen de (twee) oudersessies aandacht voor de rol van de opvoeder(s). Het doel van de behandeling is dat de jongere meer grip krijgt op zijn/haar eigen denkproces, waardoor de piekerproblemen afnemen en deze de ontwikkeling niet (verder) verstoren.

Jongeren werken tijdens de behandeling met het bijbehorende werkboek Stop de piekertrein.

Metacognitieve therapie voor jongeren met een piekerstoornis  is geschreven door Tamara Luijer en Sophie Francken. Tamara Luijer is orthopedagoog-generalist, cognitief gedragstherapeut (i.o.) en metacognitief therapeut (i.o.). Sophie is psycholoog en cognitief gedragstherapeut (i.o.). Tamara en Sophie werken samen in de kinder- en jeugdpsychiatrie waar ze veel jongeren met internaliserende problematiek behandelen.

 

Productdetails
Uitgavejaar 2023
ISBN 9789036829144
Serie Kind en adolescent praktijkreeks
Verschijningsdatum 24 mei 2023
Editie 1
Auteur(s) Sophie Francken Tamara Luijer
Taal Nederlands

Scroll to top