Narcisme

psychoanalytische beschouwingen

  • W. Heuves N.J. Nicolai
€ 25,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Narcisme
Psychoanalytische bespiegelingenAnders dan men vaak denkt, is narcisme een gewoon en zelfs wenselijk verschijnsel. Toch heeft het vaak een storende invloed op behandelingen en kan het een pathologisch beeld op zichzelf zijn. Dit boek beschrijft het narcisme in al zijn facetten.

Volgens de moderne psychoanalytische stromingen worden de fundamenten voor een gezond narcisme al gelegd in de allervroegste levensfase. Ook de ouder wordende mens wordt geconfronteerd met narcisme en narcistische krenkingen, vooral op latere leeftijd, als verlies een belangrijke rol speelt. Wat vraagt de behandeling van zijn analyticus? Dit boek gaat ook in op de samenleving als constituerende factor van narcisme en als spiegel voor het narcisme van de moderne mens.

Met bijdragen van Nelleke Nicolai, Frans Schalkwijk, Mieke van der Schoot, Willem Heuves, Ad Gerritsen, Jan van de Sande en Harry Kunneman.
--------------------------------------------------------------------------------
Ook van de auteur(s):

De kunst van het verliezen[dec. 2000]
Het nieuwe taboe[mei. 2005]
Bij nader inzien[mei. 2001]
De ezel en de steen[mei. 2003]
Review
'Dit boekje heeft verschillende lagen en zal elke student of psychiater met een interesse in narcisme en/of psychoanalyse boeien, ongeacht de mate van vertrouwdheid met dit onderwerp. De lezer krijgt een theoretische achtergrond, klinisch bruikbare informatie en originele ideeën.' E. Ceysens, Tijdschrift voor Psychiatrie, 2010/12.
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2009
ISBN 9789085066903
Verschijningsdatum 25 mei 2009
Omvang 148
Redactie W. Heuves N.J. Nicolai
Editie 1
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top