Ongenode gasten

over indringers in de menselijke geest

  • Pieter Wierenga
€ 22,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
E-mailadres
Informatie
Beschrijving
'Ongenode Gasten' is een onconventioneel boek over een ongewoon onderwerp.

Het gaat over obsessieve energieën, die energie gebruiken van de gastpersoon. Dit uit zich in vermoeidheid, pijnplekken, lichaamspantsers of ontstekingen. Psychische gevolgen zijn dwanghandelingen, stemmen horen en vormen van gespletenheid. Literatuur en films over dit onderwerp verkopen volgens Wierenga middeleeuwse onzin.

Het begrip obsessoren wordt in dit boek nuchter en ruim gezien. Vele niet-kwaadaardige soorten komen aan bod. Zoals zwervers die onderdak en warmte zoeken, en 'onverklaarbare' vermoeidheid geven. Dat gebeurt als we leeg zijn, en even passieve, gelijkgestemde zwerfenergie van buitenaf die leegte vult. Ook andere obsessieve invloeden, zoals de meeste zich als gids opwerpende figuren, komen aan bod.

Obsessie lijkt naast gestrande paranormale ontwikkeling de voornaamste reden van schizofrenie. Een etiket dat suggereert dat er weinig aan te doen valt. Binnen de psychiatrie is er meer diagnose dan therapie. Psychofarmaca schakelen juist die delen van ons uit waarmee we moeten werken. Eenmaal gevangen blijft dan gevangen. Ook onder de deelpersoonlijkheden in MPS zitten onbelichaamden. Andere delen horen bij een vorig leven.. Ons laten beïnvloeden hoort bij onze leerprocessen. Dat is aanpassing, soms slachtofferschap. Via toetsing en eigen waarneming ontstaan groei en zelf verantwoordelijk zijn. Door te ontdekken wat niet-eigen is, leren wij wie wij zelf zijn.
Productdetails
Uitgavejaar 2011
ISBN 9789065232502
Serie De Wereld volgens Wierenga
Verschijningsdatum 1 nov. 2011
Omvang 262
Editie 1
Auteur(s) Pieter Wierenga
Reeksnummer 1
Taal Nederlands

Scroll to top