Ontwikkelingspsychologie voor leerkrachten basisonderwijs

  • T. Hooijmaaijers, T. Stokhof
€ 41,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Waarom kiest iemand voor een vak waarin kinderen zo centraal staan als het vak van leerkracht basisonderwijs? Blijkbaar is de ontwikkeling van kinderen, en daarin een begeleidende en stimulerende rol spelen, boeiend en aantrekkelijk. Niet alleen speelt er zich in de periode van het vierde tot het twaalfde jaar enorm veel af op het gebied van het leren, ook op sociaal en emotioneel gebied is de basisschoolperiode van groot belang. Kennis van de processen die zich voltrekken in de basisschooljaren van het kind is voor de (aankomend) leerkracht dan ook essentieel.

'Ontwikkelingspsychologie voor leerkrachten basisonderwijs' biedt deze kennis op een manier die dichtbij de dagelijkse praktijk op de basisschool staat. De tekst en de digitale module geven herkenbare voorbeelden en opdrachten over echte kinderen, direct toepasbaar in het onderwijs.

De theorie is gebaseerd op het succesvolle boek De ontwikkeling van het kind van Frank C. Verhulst. Per leeftijdsfase (kleuter, 6-9 jaar en 9-12 jaar) bespreken de auteurs de belangrijkste ontwikkelingen op fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief gebied.

Ten slotte biedt 'Ontwikkelingspsychologie voor leerkrachten basisonderwijs' leerkrachten in het basisonderwijs een aansprekende autobiografische aanpak, die hen meer inzicht biedt in hun eigen functioneren in de klas. Reflectie- en portfolio-opdrachten bieden hiertoe de middelen. Een uitstekende start voor pabo-studenten, maar ook zeer bruikbaar voor leerkrachten die al langer werkzaam zijn in het basisonderwijs.
Productdetails
Uitgavejaar 2009
ISBN 9789023244219
Verschijningsdatum 1 apr. 2009
Omvang 245
Editie 1
Auteur(s) T. Hooijmaaijers, T. Stokhof
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9789031383092_3.jpg
Cognitieve therapie Susan Bögels Patricia van Oppen
€ 84,95
9789057121845.jpg
Oudergids autisme C. van der Velde
€ 20,00
Mafkezen en het Asperger-syndroom
Mafkezen en het Asperger-syndroom Luke Jackson Ralphien Boissevain
€ 20,00
Autisme
Autisme U. Frith
€ 22,00
Kleine ontwikkelingspsychologie De puberjaren
€ 41,95
Mentaliseren in de kindertherapie
Mentaliseren in de kindertherapie J.E. Verheugt-Pleiter M.G.J. Schmeets J. Zevalkink
€ 45,00

Scroll to top