Oog om oog

  • Peter Verstraten Sjef Houppermans
€ 22,10
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
E-mailadres
Informatie
Beschrijving
Waar roman, theater en film vragen om inleving, identificatie en projectie, lijken hedendaagse tv-series vooral geïnteresseerd in het symbolische, zoals netwerken, (ongeschreven) regels en processen. Tv-series nodigen ons uit om het spel dat de personages spelen te ontrafelen, te decoderen en voort te zetten in discussies, interpretaties en speculaties.

'Oog om Oog' zoomt in op creatieve processen en lezersreacties in een keur aan tv-series. Welke stem kan de psychoanalyse daarbij hebben en wat kan de psychoanalyticus leren van tv-series? Aan bod komen onder meer series als Twin Peaks, The Wire, Breaking Bad, House of Cards, Dexter, Les Revenants, Fargo en Game of Thrones.


Peter Verstraten is voorzitter van de opleiding Film- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. Zijn meest recente studie is Humour and Irony in Dutch Post-War Fiction Film.

Sjef Houppermans is voorzitter van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur. Hij is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden.

Met bijdragen van Jos de Kroon, Yasco Horsman, Sjef Houppermans, Janna Houwen, Solange Leibovici, Miriam Rasch, Daan Rutten en Peter Verstraten.
Productdetails
Uitgavejaar 2018
ISBN 9789044136135
Serie Psychoanalyse en Cultuur
Verschijningsdatum 28 aug. 2018
Omvang 160
Redactie Peter Verstraten Sjef Houppermans
Editie 1
Reeksnummer 9
Taal Nederlands

Scroll to top