Pak aan SET

therapeutenboek en werkboek

  • C. Braet Caroline Braet
€ 46,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
E-mailadres
Informatie
Beschrijving
Producten wel nog los verkrijgbaar: 9789461050540 Pak aan, Werkboek 9789461050533 Pak aan, Therapeutenboek Depressieve kinderen blijken, in tegenstelling tot gezonde kinderen, problemen te hebben met het reguleren van een negatieve gemoedstoestand. Het behandelprotocol Pak aan heeft als doel kinderen te leren hun depressieve symptomen te herkennen en deze beter te reguleren, zodat ze zich beter gaan voelen. Het einddoel is dat het kind niet langer lijdt aan de depressieve stemming. Bij de training staat centraal: het leren kijken, herkennen en aanpakken van zowel de stressoren als de cognitieve kwetsbaarheid.

Pak aan is een bewerking van Taking Action. Het protocol betreft een erkende, evidence-based behandeling voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar met depressieve kenmerken.

In Protocollaire behandelingen voor kinderen met psychische klachten verscheen al een hoofdstuk over Pak aan. Dit behandelprocotol is de praktische uitwerking daarvan.

Therapeutenboek en werkboek
Het werkboek voor de kinderen bestaat uit werkbladen voor 18 bijeenkomsten, waarin oefeningen, uitleg en huiswerkopdrachten zijn opgenomen. Het werkboek is volledig geïllustreerd. In het bijbehorende therapeutenboek staat voor iedere bijeenkomst beschreven de voorbereiding, het doel van de bijeenkomst, uitleg van het onderwerp, tips, voorbeelden en valkuilen en tot besluit het huiswerk.

Het therapeutenboek en werkboek worden als set verkocht, het werkboek is ook los verkrijgbaar.

Workshops door de auteur
Caroline Braet geeft workshops over het Pak aan-programma. Voor meer informatie en voor uw inschrijving gaat u naar de website van Cure & Care Development.


Over de auteur(s):
Caroline Braet is hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie aan de Universiteit Gent.

Kevin Stark is als klinisch psycholoog verbonden aan de Universiteit van Texas te Austin (VS). Daarnaast is hij directeur van het Texas Child Study Center en het Dell Children's Medical Center. Zijn onderzoek richt zich op de toepassing van cognitief-gedragsmatige interventies bij probleemgedrag op scholen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de beoordeling en behandeling van depressie bij kinderen en adolescenten.Aandacht in de pers
"Er zijn diverse behandelprotocollen voor depressie bij jongeren op de markt. Pak aan richt zich op de jongere kinderen en voorziet daarmee in een behoefte. (...) Pak aan is in theoretisch opzicht goed onderbouwd." - Jeffrey Roelofs in De psycholoog
Productdetails
Uitgavejaar 2010
ISBN 9789461050557
Verschijningsdatum 1 dec. 2010
Editie 1
Auteur(s) C. Braet Caroline Braet
Taal Nederlands

Scroll to top