Psychologie van de levenskunst

  • G. Westerhof Gerben Westerhof E. Bohlmeijer Ernst Bohlmeijer
€ 47,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Psychologie van de levenskunst
Gerben Westerhof, Ernst Bohlmeijer

Het is een kunst om het leed van het leven te accepteren en daarbij aandacht te hebben voor het positieve. Spijt, mislukking en verlies hoeven niet te betekenen dat de kwaliteit van leven achteruitgaat.
Dit boek is een tegengeluid op twee gangbare stromingen binnen de psychologie, waarbinnen het negatieve nadrukkelijk wordt vermeden. Psychologen hebben zich lange tijd vooral beziggehouden met het oplossen van negatieve aspecten van het menselijk functioneren, zoals depressie en angst. Daarop volgde de ‘positieve psychologie’, waarbij het gaat om het bevorderen van welzijn en geluk. In dit boek wordt ’de derde weg‘ verkend, de weg van de levenskunst.


Over de auteur(s):
Gerben Westerhof is universitair hoofddocent psychologie aan de Universiteit Twente. Over levensloop, bevordering van geestelijke gezondheid en welbevinden, en de rol van levensverhalen schreef hij meer dan honderd wetenschappelijke en populaire publicaties, waaronder het handboek Ageing in Society: European Perspectives on Gerontology.

Ernst Bohlmeijer is universitair hoofddocent psychologie aan dezelfde universiteit. Hij schreef onder andere De verhalen die we leven (2007) en samen met Monique Hulsbergen het Boom Hulpboek Voluit leven (2009). Eerder verscheen van deze auteurs het Boom Hulpboek Op verhaal komen (voorjaar 2010).
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2010
ISBN 9789461050823
Verschijningsdatum 1 nov. 2010
Omvang 397
Editie 1
Auteur(s) G. Westerhof Gerben Westerhof E. Bohlmeijer Ernst Bohlmeijer
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top