Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg

  • F. Luteijn
€ 51,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Psychologen in de gezondheidszorg werken vaak samen met mensen uit andere disciplines, zoals medici en maatschappelijk werkers. Bij het bedrijven van diagnostiek maken zowel psychologen als dokters als maatschappelijk werkers gebruik van het gesprek en de observatie. Daarnaast maken de disciplines gebruik van diagnostische methoden die specifiek zijn voor de eigen discipline. Voor psychologen is dat de psychologische test; daarom ligt hierop in dit boek de nadruk.

Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg bestaat uit drie delen. Deel I behandelt de fundamentele aspecten van diagnostiek, deel II bespreekt diagnostische methoden en rapportage van diagnostiek. Deel III geeft door middel van casuïstiek, afkomstig uit verschillende werkvelden in de gezondheidszorg, voorbeelden van psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg. Deze casussen zijn bedoeld als illustraties van de stof uit deel I en II.

Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg is bestemd voor bachelor- en masterstudenten psychologie, voor studenten (ortho)pedagogie en geestelijke gezondheidkunde en voor psychologen die een postdoctorale beroepsopleiding volgen.
Tevens is het boek bestemd voor in de praktijk werkzame psychologen en orthopedagogen, en voor medici, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers die kennis willen nemen van psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg bij volwassenen.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2005
ISBN 9789059313354
Verschijningsdatum 1 mei 2005
Omvang 376
Redactie F. Luteijn
Editie 1
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top