Remediaal handelen

een specialisme tussen wetenschap en praktijk

  • Kleijnen, R.
€ 29,80
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

In dit boek wordt verslag gedaan van ontwikkelingsonderzoek op het gebied van remediaal handelen. Inzichten uit verschillende wetenschappelijke disciplines zijn vertaald naar de onderwijspraktijk.

In het inleidende gedeelte wordt ingegaan op het belang van wetenschappelijk onderzoek bij het opzetten, uitvoeren en evalueren van praktijktrajecten. In de daaropvolgende hoofdstukken worden afzonderlijke thema’s behandeld zoals: effecten van rolwisselend leren, effecten van computertraining en tutor-interventies, handelingsgerichte diagnostiek in de praktijk van het basisonderwijs, taal en taalleerproblemen, behandelprogramma’s voor leerlingen met gedragsproblemen, motivationele problemen bij kinderen met ernstige leesproblemen, en remediëren en anderstalige volwassenen en analfabete cursisten.

Het boek is bestemd voor remedial teachers, intern begeleiders, (preventief) ambulant begeleiders, remediaal specialisten, coördinatoren en counselors in alle vormen van onderwijs. Ook is het interessant voor docenten en directies voor wie zorg een kwaliteitscriterium is. Opleiders van (speciale) leerkrachten, leerlingbegeleiders, logopedisten en academici (psychologen en orthopedagogen) vinden in dit boek bruikbare praktijkvertalingen.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2001
ISBN 9789026516795
Verschijningsdatum 1 nov. 2001
Omvang 255
Redactie Kleijnen, R.
Editie 1
Taal Nederlands

Scroll to top