SCID-5 Junior: Scoreformulier (50 ex.)

  • American Psychiatric Association
€ 96,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Klinisch interview voor het diagnosticeren van psychische problemen bij kinderen

Wereldwijd lijdt 10 tot 20% van de kinderen en adolescenten aan een psychische stoornis. Om deze groep kinderen en jongeren tijdig op te merken, te ondersteunen en te voorzien van een kwalitatieve behandeling is een goede diagnostiek noodzakelijk. Bovendien is een goede diagnostiek ook een must voor wetenschappelijk onderzoek naar onderliggende mechanismen. De gouden standaard voor het diagnosticeren van psychische problemen is het afnemen van een klinische interview bij meerdere informanten.

Semigestructureerd klinisch interview

De SCID-5 Junior is een semigestructureerd klinisch interview dat als doel heeft om DSM-5 stoornissen betrouwbaar te diagnosticeren bij kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar. Het betreft een grondige revisie en uitbreiding van de KID-SCID (1997). Eerder verschenen de SCID-5-S en SCID-5-P voor volwassenen; SCID-5 Junior is de variant voor kinderen.

SCID-5 Junior: scorefomulier

De SCID-5-S is gemakkelijk in het gebruik dankzij het Scoreformulier, dat ingevuld kan worden tijdens het interview. De Scoreformulieren zijn te bestellen per set van 50 stuks.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2020
ISBN 9789024431540
Verschijningsdatum 17 nov. 2020
Omvang 50
Editie 1
Auteur(s) American Psychiatric Association
Taal Nederlands

Scroll to top