Transference focused psychotherapy bij borderline persoonlijkheidsstoornis

overdrachtsgerichte psychoanalytische psychotherapie

  • F.E. Yeomans J.F. Clarkin O.F. Kernberg T. Thijssen
€ 58,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Transference Focused Psychotherapy (TFP) is een op de overdracht gerichte psychoanalytische psychotherapie voor borderline patiënten. Transference Focused Psychotherapy bij borderline persoonlijkheidsstoornis geeft inzicht in de objectrelatie-theorie over de borderline persoonlijkheidsstructuur en zet op heldere wijze de methoden en technieken van deze psychoanalytische psychotherapie uiteen.

TFP is ontwikkeld door Otto Kernberg, Frank Yeomans en John Clarkin. Vasthoudend aan de psychoanalytische kernbegrippen als overdracht, weerstand en interpretatie, ontwikkelden zij een therapie voor borderline patiënten, waarbij de aandacht van de therapeut voortdurend ligt bij het verhelderen, confronteren en interpreteren van de geactiveerde en afgeweerde zelf- en objectvoorstellingen zoals die in de therapeutische relatie zichtbaar worden. Deze behandelvorm wordt sinds kort ook in Nederland toegepast.

Transference Focused Psychotherapy bij borderline persoonlijkheidsstoornis vormt een uitstekend denk- en werkkader voor elke psychotherapeut die op psychodynamische wijze met borderline patiënten werkt.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2004
ISBN 9789026517464
Verschijningsdatum 19 mei 2004
Omvang 216
Editie 1
Auteur(s) F.E. Yeomans J.F. Clarkin O.F. Kernberg T. Thijssen
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top