Versterkende groepstraining voor getraumatiseerde pleegkinderen

  • Ramón Lindauer Nathalie Schlattmann Samantha Regoli-Bakker Melissa Goris
€ 23,99
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
  • Verwacht 29 maart 2023
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Deze handleiding stelt behandelaren in staat om de groepstraining ‘Tem je draak’ te geven aan chronisch getraumatiseerde kinderen van 7 tot 12 jaar. ‘Tem je draak’ bereidt die kinderen voor op vervolgtherapie en traumaverwerking. De handleiding richt zich op psychologen, orthopedagogen, gedragswetenschappers, pedagogisch medewerkers, sociotherapeuten en cognitief-gedragstherapeutisch werkers.

‘Tem je draak’ is bedoeld voor kinderen die in een pleeggezin wonen, trauma- en stressor gerelateerde klachten hebben en nog niet kunnen of willen praten over hun traumatische ervaringen. Bij de training draait het om psycho-educatie over trauma, hechting en loyaliteit, lotgenotencontact en het aanleren van emotieregulatie vaardigheden.

De training bestaat uit acht groepsbijeenkomsten en geeft behandelaren zicht op de problematiek van de kinderen in de groep en op wat zij als behandeling nodig hebben. De combinatie van ‘Tem je draak’ voor kinderen met de training ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’ voor (pleeg)ouders wordt sterk aanbevolen.

‘Tem je draak’ is ontwikkeld door Levvel, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en de academische afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het Amsterdam UMC/locatie AMC.


Productdetails
Uitgavejaar 2023
ISBN 9789036828833
Verschijningsdatum 29 mrt. 2023
Editie 1
Auteur(s) Ramón Lindauer Nathalie Schlattmann Samantha Regoli-Bakker Melissa Goris
Taal Nederlands

Scroll to top