Werken aan je Asperger-relatie

praktische tips en adviezen

  • ,
€ 21,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Het Asperger-syndroom heeft invloed op de basisvoorwaarden voor een goede relatie: inlevingsvermogen, wederzijds begrip en communicatie. In een Asperger-relatie lopen beide partners daarom vaak tegen problemen en misverstanden aan.

Lijkt het af en toe of jij en je partner van twee verschillende planeten komen? Worden jouw behoeften en gevoelens niet herkend? Voel je je vaak bekritiseerd door je partner?

In Werken aan je Asperger-relatie vind je adviezen, praktische tips en concrete invuloefeningen om deze problemen op te lossen. Aan bod komen:
- voorkomen van miscommunicatie
- omgaan met vrienden en familie
- elkaars behoeften begrijpen
- seksualiteit
- samen de kinderen opvoeden
- inrichten van het gezinsleven
- prioriteiten stellen

Dit werkboek is de perfecte leidraad om samen – al dan niet met een relatietherapeut – je relatie te verbeteren.

Maxine C. Aston is een Britse relatieconsulent voor mensen met Asperger-syndroom Eerder verscheen van haar bij Nieuwezijds Als je partner Asperger-syndroom heeft.

Inhoudsopgave
Inleiding 1 Het verschil zien Een andere soort Verschillende behoeften Een andere manier van gedachten verwerken Een ander perspectief 2 Communicatie Communiceren op verschillende golflengten Een ding tegelijk Regels voor belangrijke boodschappen Geheugensteuntjes Gevoelens uiten Gevoelens in kleur Het kaartcommunicatiesysteem Drie regels voor onenigheid Wat je kunt doen om de regels niet te overtreden De frustratie- of boosheidsthermometer De strategie van de hele zinnen Onopgeloste kwesties 3 Non-verbale communicatie Veronderstellingen Intonatie van communicatie MOMs 4 Sociale interactie Belangrijke regels voor het sociaal verkeer De behoefte aan een andere omgeving Feestjes Een verrassingsuitje De juiste context 5 Seks De ander het gevoel geven bijzonder te zijn Sensorische gevoeligheid Een nieuwe manier van seksuele communicatie ontdekken 6 Ouderschap Afgeleid worden De kinderen begrijpen Huisregels Verantwoordelijkheid delen Een kind erbij 7 Het gezinsleven Speciale interesses Tijdsbesef Selectief gehoor Prioriteiten stellen 8 Wie vertel je over Asperger? Een praktische manier om communicatieproblemen zichtbaar te maken voor een kind Een praktische manier om het effect van sociale interactie aan een kind uit te leggen Vertel je het je ouders? Vertel je het je vrienden? Vertel je het je werkgever en je collega's? 9 Wat is het Cassandra-effect? Wat veroorzaakt CADD? Wat zijn de symptomen van CADD? Wat kun je tegen CADD doen? 10Hoe je van verschillen een succes maakt Literatuur Aanbevolen literatuur Meer informatie en onderzoek Index
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2009
ISBN 9789057122996
Verschijningsdatum 1 okt. 2009
Omvang 141
Redactie ,
Editie 1
Auteur(s) Maxine C. Aston Antony Corbett William Aston René van de Weijer Stanneke Wagenaar
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top